maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Metsäteollisuuden Anne Brunila: Mistä puuta Suomen tehtaille? - Uutiset - Ilta-Sanomat

Shokkihoitoa "Suomi Elää Metsästä" kansalle. Metsäteollisuus lobbaa olan takaa. 20 miljoonan kuution putoaminen pois tehtaan porteilta ei ole mikään leikin asia. Puuta on saatava tehtaille tai tehtaita suljetaan lisää. Jos huonosti käy, silloin pitänee sulkea kymmenisen tehdasta lisää? Mitä tekee Venäjä? Paneeko lypsävän lehmän polvilleen?

Metsäteollisuuden Anne Brunila: Mistä puuta Suomen tehtaille? - Uutiset - Ilta-Sanomat: Metsäyhtiöiden edunvalvontajärjestön Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Anne Brunila moittii Suomessa vellonutta metsäkeskustelua yksipuoliseksi. Hänen mukaansa pääasia eli puun riittävyys, on unohtunut kokonaan.

- Kuinka lisätään kotimaisen puun markkinoille tuloa vuodessa niin, että se riittää nykyisille tehtaille? Puun tuonti Venäjältä uhkaa loppua tammikuussa 2009, jolloin tehtailta puuttuu viidennes raaka-aineesta. Läpimitaltaan alle 15 cm koivukuitu on vapautettu tullista vuoteen 2011 saakka.

- Käytännössä tullit maksetaan täysimääräisesti jo nyt myös koivukuidusta, koska puuta ei pysytyä venäjällä lajittelemaan, Brunila sanoo.

Hän muistuttaa, että viime vuoden ennätyksellisestä puukaupasta huolimatta Suomesta ei edelleenkään saada puuta riittävästi kaikille nykyisille tehtaille.

- Viime vuoden yli 50 miljoonan kuution määrä ei edelleenkään riitä, vaan puuta tarvitaan jatkuvasti yli 60 miljoonaa kuutiota vuodessa. Puumäärään lisäksi suuri haaste on saada riittävästi kaikkia teollisuuden tarpeita vastaavia puutavaralajeja.

- Erityisesti koivukuidusta tulee suuri pula kun sitä ei kotimaasta pystytä korvaamaan. Brunilan mukaan.


Lähetä kommentti