torstaina, helmikuuta 28, 2008

Suomen Sodan rajat ja puutullit

Alla oleva kommenttikirjoitukseni KL:ssä on tarkoitettu poleemiseksi irvailuksi, satiiriseksi huulenheitoksi, mutta on siinä riipaisevan paljon asiaakin. Sovellan tässä vielä itseni kommentointia.

Suomen metsäteollisuuden asema muuttuisi puuhuollon osalta myönteisemmäksi, jos palaisimme Suomen sodan jälkeiseen rajatilaan. Uskon, että suomalainen metsäteollisuus - jollei se uudista tuotepalettiaan - ajautuu TeVaNaKeksi. Pirettat PTA, Turo yms. ovat tiennäyttäjiä. Vertaan metsäteollisuuden rooliin USA:ssa. Tulemme kulkemaan samoja polkuja.

Ei se meiltä häviä (Luhta), mutta vain raju uudistuminen (Raflatac RFID, älypaperi) ja linjan terävöittäminen nostaa metsän uuteen arvoon. Mekaanisella metsäteollisuudella on edelleen tärkeä metsänhoidollinen tehtävä.

Tämä ennuste on ehkä hiukan ennen aikainen, koska kyllä suurimmat tehtaat vielä porskuttavat kymmenenkin vuoden päästä, mutta onneksi silloin peruspaperin rinnalle on noussut paljon uutta biotalouteen liittyvää. Mutta ensin "mehtäherrat" joutuvat karsimaan vanhaa.
Lähetä kommentti