perjantaina, toukokuuta 02, 2008

Kone-Ketonen Oy, Kristiinankaupunki

Kone-Ketonen Oy on metsäkoneiden harvesteripäitä valmistava yritys, joka työllistää tällä hetkellä n. 30 henkilöä. Kotimaan myynnin lisäksi tuotteita viedään kaikkiin tärkeisiin metsätalousmaihin.

Tutustuin yrityksen tuotteisiin Nokka-koneiden yhteydessä 1990-luvulla Ranskassa. Kone-Ketosen hakkupäät olivat silloin suosittuja pienemmissä harvennushakkuukoneissa. En ole päivittänyt tietojani useaan vuoteen. Onko tilanne sama?

Kiinnitin huomiota ilmoitukseen "Haemme työyhteisöömme nyt suunnittelijaa". Kone-Ketonen edellyttää AutoCadin ja Inventorin hallintaa, sekä suomen-, ruotsin- ja englanninkielen taitoa. Tekijälle tarjotaan miellyttävä ja haasteellisen työympäristö Kristiinankaupungissa. Myös vastavalmistuneet huomioidaan. Lisätietoja tehtävästä antavat Juha Ketonen ja Lauri Ketonen.

Kirjoitan aiheesta ensi- ja kakkosharvennuksiin liittyen. Asiasta käytiin vilkasta keskustelua Kauppalehden blogeissa ennen Esko Ahon selvityksen valmistumisen jälkeen. Anne Brunila kantaa huolta puun saatavuudesta. Pelkona on, että vuoden 2007 hakkuutasoa 58 miljoonaa kuutiota ei saada nostettua 70 miljoonaan kuutioon ja silloin uhanalaisia sellu- ja paperitehtaita on 10 x Kemijärven sellutehtaan vaatima puumäärä.

Ensi- ja kakkosharvennusten pikaista vilkastumista toivotaan.
Lähetä kommentti