perjantaina, syyskuuta 26, 2008

Biovoima toi Metson ja Wärtsilän yhteen -   Tekniikka&Talous

Aihe on ajankohtainen. Olli viimeistelee diplomityötään aiheesta lämmön ja sähkön yhteistuotanto 1-10 MW bioenergialaitoksissa.

Biovoima toi Metson ja Wärtsilän yhteen - Tekniikka&Talous: "Metso ja Wärtsilä perustavat yhteisyrityksen, joka keskittyy uusituvien polttoaineiden voimaloihin. Yritys yhdistää Metson Heat & Powerin ja Wärtsilän Biopowerin."

Yhtiöt hakevat voimaa kasvaville markkinoille. Uusiutuvaa polttoainetta käyttävien voimaloiden myynti on lisääntynyt, koska energian hinta ja kulutus ovat nousseet.

Euroopan unioni karsii kasvihuonepäästöjään ja aikoo lisätä uusiutuvien osuuden 20 prosenttiin alueen primäärienergiasta vuoteen 2020 mennssä. Tämä rohkaisi Metson ja Wärtsilän yhdistämään voimiaan.

Metso omistaa yhteisyrityksestä 60 prosenttia ja Wärtsilä 40 prosenttia. Tämän vuoden ajalle yhtiöt laskevat voimalayhtiön liikevaihdoksi 130 miljoonaa euroa. Siihen on huomioitu yhteisyritykseen siirtyvien toimintojen luvut. Työntekijöitä palkkalistalla aloittaa 200.

Helge: Voimasuhteet eivät menneet tasan. Wärtsilä tahtoo keskityä dieseleihin. Sillä alalla yritys on kovassa iskussa.

Yhtiöiden mukaan niiden uusiutuvan energian osaamiset täydentävät hyvin toisiaan. Metson vahvuus on kattilatekniikassa ja Wärtsilän Biopower taas on toimittanut voimaloita. Metson leijupoltto- ja Wärtsilän arinatekniikka täydentävät toisiaan ja mahdollistavat useiden erilaisten polttoaineiden käytön voimaloissa.

"Polttoaineiden joustava hyödyntäminen on tärkeä kilpailuvaltti tulevaisuudessa, ja yhteisyrityksellä ja yhteisyrityksellä on hyvät edellytykset vastata tähän haasteeseen", Wärtsilän voimalaitosbisneksen johtaja Christoph Vitztum kehuu.

Helge: Voimien yhdistäminen tuntuu järkevältä vientiä ja kansainvälistymistä ajatellem. Ei ole järkeä siinä, että suomalaiset taistelesivat keskenään ja verissäpäin tillauksista kotimaassa ja ulkomailla.
Lähetä kommentti