torstaina, lokakuuta 17, 2013

Märkä puu lämmittää kuivaa paremmin | Yle Uutiset | yle.fi

 Huomasin tänään alla kerrotun uutisen YLE:n tekstisivuilta. Onko tässä kyse samasta metodista, josta oli puhetta bioenergiapäivillä Paltamossa viime keväänä?

Lestijärvi on koekenttänä, kun savolaisyritys yrittää saada epäilevät Tuomaat vakuuttuneeksi, että vedestä löytyvät ainekset puuhakkeen aiempaa tehokkaampaan polttamiseen. 

 Hakeosuuskunnan vanhat laitteet ovat saaneet antaa tilaa uudelle tekniikalle.  Veden poltoksikin kutsutun tekniikan keksijä Timo Heimonen on yrittänyt saada jo viiden vuoden ajan energia-alan asiantuntijat vakuuttuneeksi keksintönsä toimivuudesta. 

  Märkä puu lämmittää kuivaa paremmin | Yle Uutiset | yle.fi

Mullistavaksi keksinnön tekee se, että Heimosen  kehittämässä polttomenetelmässä polttoaineen eli hakkeen kosteus ei haittaa. Polttoaineessa oleva vesi käytetään hyväksi polttoprosessissa, polttamiseen tarvitaan myös hiukan lisävettä.

- Me hajotamme veden vedyksi ja hapeksi ja käytämme happea parantamaan varsinaisen polttoaineeen palamista. Ilmassa olevan typen syrjäytämme  hapen ja veden avulla. Näin saamme tehostettua palamisprosessia, yrittäjä, keksijä Timo Heimonen selostaa menetelmää.

Lähetä kommentti