lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Elokuva ilmastonmuutoksesta jo vuonna 1961 - Olli Herralan blogi

Helge: Olen samaa mieltä ilmasto ja energia ovat politiikkaa, mutta näillä uusilla aatteilla tehdään myös binsestä. Al Gore puuhasteli varapresidenttinä ollessaan Tiedon Valtaiten parissa. Bushin porukalla energia on tärvääntynyt sotimisessa ja terroristien jahtaamisessa. Sodat jatkuvat ja terroristeista ei ole päästy eroon.

Olli Herralan blogi

Elokuva ilmastonmuutoksesta jo vuonna 1961 - Olli Herralan blogi: "Elokuva ilmastonmuutoksesta jo vuonna 1961 16.11.2007 20.11 | olliherrala | Merkinnät

Ilmastonmuutos on poliittinen, ei niinkään tieteellinen keskustelunaihe. Tämä kävi hyvin ilmi, kun tapasin viime kuussa Arizonan yliopiston meteorologeja.

Meteorologit muistuttivat, että kolmen päivän sääennusteen tekeminen on vaikeaa. Tässä valossa vuosisadan säiden ennustaminen lienee vieläkin hankalampaa.

YK:n alainen IPCC sai joka tapauksessa valmiiksi yhteenvetoraporttinsa ilmastonmuutoksesta. Siinä todetaan, että ”ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen saattaa aiheuttaa nälänhätää, kuivuutta, helleaaltoja ja tulvia sekä nostaa merenpintaa”.

aino sanalla ”saattaa”. Ja vaikka IPCC väittäisi mitä, ei ”ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä” ole tieteellistä konsensusta. Amerikkalainen yhteisö (www.junkscience.com) tarjoaa muuten 125 000 dollaria sille, joka pystyy todistamaan ilmastonmuutoksen kriisinomaiset vaarat."


Lähetä kommentti