tiistaina, toukokuuta 13, 2008

Palveluyhteiskunta 2004

Friday, December 10, 2004

Kaksi kolmasosaa EU:n bruttokansantuotteesta koostuu palveluista. EU:n palveludirektiivin tarkoitus on lisätä taloudellista toimintaa, sen luulisi olevan kaikkien intressissä. Direktiivihanke on herättänyt vastustusta useissa jäsenmaissa sekä Euroopan parlamentissa. Elinkeinoelämä tukee sitä voimakkaasti, kirjoitin 10.12.2004.

Ideaparkia suunniteltiin tai rakentaminen oli käynnistynyt. Hankkeen järkevyydestä keskusteltiin, mutta se syntyi ja viimeisten uutisten mukaan siellä kävi seitsemän miljoonaa vierasta vuonna 2007. Alussa puhuttiin miljoonasta vierailijasta kuukaudessa. Tulos on tietenkin merkittävä, koska Tuurin kyläkaupassa käy viitisen miljoonaa ihmistä.

Venäjäkö pelottava investointikohde? Suomen metsäteollisuuden investointipolitiikasta Venäjällä on polemisoitu. Väitetään, että strategisia päätöksiä tehdään työnjohtotason visioilla. Suomalaiset odottelevat virallista investointisuojaa ja hukkaavat varmuutta odotellessaan mahdollisuutensa hyödyntää maantieteellistä läheisyyttään.

Kirjoitin tällä viikolla Kauppalehden blogissani metsäteollisuutemme investoinneista Venäjällä.

IKEA on panostanut Venäjällä sekä uusien kauppojen rakentamiseen, että tavaratuotannon laajentamiseen.

"Holiday shopping in Paris is one of the most spectacular experiences the city has to offer", kirjoitin joulukuussa 2004. Viittasin tuolla ilmeisesti Ikean mainokseen.

Lahjojen ostaminen onnistuu mainiosti myös IKEAn uusissa Moskovan myymälöissä. Palvelujen kehittäminen vaatii myös strategisen tason investointeja.


Lähetä kommentti