lauantaina, marraskuuta 15, 2008

Kannuksen Kaukolämpö Oy biolämpökeskusinvestointi

Kompastuin tänään tällaiseen tietoon. Tässä on mielenkiintoisia yhtymäkohtia Etelä-Suomeen. Tutkin asiaa ja kirjoitan aiheesta lisää. Täällä on työn alla uusia hankkeita.

linjasto: "KANNUKSEN KAUKOLÄMPÖ OY INVESTOI BIOLÄMPÖKESKUKSEN

Kannuksen Kaukolämpö Oy on aloittanut syksyllä 2007 biokattilalaitosinvestoinnin. Investoinnin tarkoituksena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä aiheuttavan jyrsinturpeen käyttöä Kannuksen kaukolämmöntuotannossa. Investoinnin seurauksena jyrsinturpeen poltto vähenee ja korvautuu biopolttoaineilla.

Samoin investoinnissa Riuttasentien lämpölaitoksen kiinteän polttoaineen tuotantoteho kasvaa, jolloin pystytään korvaamaan kallista öljyyn pohjautuvaa kaukolämmöntuotantoa. Investoinnilla varmistetaan Kannuksen Kaukolämpö Oy:n myymän kaukolämmön myyntihinnan pysyminen kilpailukykyisenä pitkälle tulevaisuuteen. Kannuksen Kaukolämpö Oy kuuluu kokoluokassaan Suomen edullisimpien kaukolämmön myyjien joukkoon.

Uusi biolämpökeskus käyttää polttoaineinaan puun kuorta, haketta ja sahajauhoa. Uusi biokattila korvaa laitoksen 28 -vuotta vanhan, polttotekniikaltaan vanhentuneen arinakattilan.

Valmistuva biolämpökeskus on hankittu Etelä-Suomesta.

Sermet Oy:n valmistama biolämpökeskus on valmistunut vuonna 1999. Kattilan polttotekniikkana on BioGrate kekoarina, joka on suunniteltu erityisesti märkien puupolttoaineiden polttoon. Uuden biokattilan teho on 5 MW. Uuden biolämpökeskuksen suunniteltu lämmöntuotannon aloitusajankohta loppukesästä 2008."



Etelän viittaus tarkoitti tässä tapauksessa mm. Käkikosken Sahan Sermet kattilaa.

Ei kommentteja: