maanantaina, elokuuta 23, 2010

Suomen Suvi Luonnollisimmillaan

august9_2010 035

Suomalaiset matkailualan yritykset eivät koskaan menetä uskoaan luontoon. “Koivu ja Tähti –ideologiasta” on ammennettu luomisvoimaa ja elämyseliksiiriä 1900-luvulta lähtien. Luontoa myydään stailattuna ja riisuttuna venäläisille, saksalaisille, ranskalaisille, espanjalaisille, meksikolaisille, amerikkalaisille, italjaanoille ja aasialaisille.

Mökkejä remontoidaan, saneerataan ja sisustetaan, että maksukykyiset ruplaturistit viihtyisivät meillä aamusta iltaan ja lomaviikosta toiseen.  Huonokuntoisia ravintolarakennuksia parannellaan, mummon vanhat menestysreseptit viedään keittiömestarille ja lähiruokatoimittajat integroidaan elämystuotantoon.

Satunnaiset ulkomaalaiset yrittäjät innostuvat Suomesta. Heillä on läheinen kosketus kotimaansa maailmanmatkailijoihin.  Venäläiset osaavat juhlia, arvostavat hyvää ruokaa ja palveluja. Vierailta mailta Suomeen eksyneet toimijat pursuavat ideoita ja osallistuvat innolla alueensa kehittämiseen.

Ripaus venäläistä eksotiikkaa ja vieraanvaraisuutta tekevät terää kotimaisella luomutarjottimella. Venäläisiä emme ole, ruotsalaisiksi emme tule, mutta ollaan suomalaisia kaikilla mausteilla.

Lähetä kommentti