tiistaina, tammikuuta 22, 2013

Sahateollisuuden näkymät ovat parantuneet

kurre1

KUVA: Puli Ojala, Nordautomation Oy, Kristiinankaupunki (21.1.2012)

Television alueuutisissa kerrottiin sahateollisuuden parantuneista näkymistä. Luvian Sahan toimitusjohtaja Harri Huhtamaan mukaan tilauskanta on parantunut ja tänä vuonna saha toimii todennäköisesti täydellä kapasiteetilla.

Tukkipuun hinta painaa yhä kannattavuutta, mutta sahateollisuus irtautuu vähitellen vaikeiden vuosien tappiokierteestä. Euroopan kysyntä pysyy edelleen matalana, mutta  pitkällä aikavälillä Suomen sahoille ennustetaan kasvua ja parempia aikoja patoutuneen kysynnän purkautuessa.

Luvian Sahan raaka-ainehankinnoista vastaa oma metsäosasto. Päivittäin saha tarvitsee 50 rekkalastia puuta. Vuositasolla tarve on n. 565 000 kuutiometriä, käytännössä puuta hankitaan 800 000 kuutiometriä vuodessa.

Luvian Saha Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisistä sahoista ja jatkojalosteiden tuottajista. Korkealuokkaisten puutuotteiden tuottaminen asiakaslähtöisesti kansainvälisille markkinoille on ollut liiketoimintamme perusta jo lähes 40 vuoden ajan.

kurre2b

Toimitusjohtaja Pauli Ojala, Nordautomation Oy, kehottaa unohtamaan vaikeiden aikojen surut, huolet ja siirtymään uuteen vaiheeseen.  Nyt kannattaa kääriä hihat ja miettiä tehokkuusinvestointeja.

On kerrottu rakentamisen ja asuntokaupan elpymisestä Yhdysvalloissa. Kysynnän kasvu ei pääse yllättämään, kun koneet ja laitteet ovat iskukunnossa.

Lähetä kommentti