- lämpöyrityksen liiketoimintasuunnitelma
- lämpöyrittäjyysmallin käytäntöön vieminen
- biomassan hankintaketjun toiminnanohjaus
- kannattavuuslaskelmat
- parveilulla ja joukkoälyllä parempaan tulokseen
- osaamisen siirto valmistajilta lämpöyrittäjille
- tarvetietojen siirto käyttäjiltä valmistajille
- yhteistyön saumattomuuden varmistaminen
- UCC = unified communicationa and collaboration
- avoin innovointi ja yhdessä tekeminen (commodore vic 20 sukupolven jälkeen työpaikoille tulee avoimeen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen tottuneita osaajia)
Bioenergian käytön edistämiseen Suomea patistavat EU:n määräykset. Suomen energiankulutuksesta täytetään noin puolet fossiilisilla polttoaineilla, neljännes ydinvoimalla ja loput uusiutuvilla energioilla. Suomen tavoite on lisätä uusituvan energian käyttöä vuoteen 2020 mennessä 30 terawattituntia.
BIOENERGIA-ALA ON NOSTETTU OMAKSI TOIMIALAKSEEN
Uutinen -- Vakka-Suomen Sanomat: "Suomen ensimmäinen bioenergia-alan toimialaraportti julkaistiin tiistaina Uudessakaupungissa. Bioenergia-ala on tänä vuonna nostettu työ- ja elinkeinoministeriössä omaksi toimialakseen ja Uusikaupunki valittiin ensimmäisen toimialaraportin julkaisupaikaksi, koska täältä löytyy alan keskeisiä tekijöitä, sanoi ministeriön ylitarkastaja Esa Tikkanen.
Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee säännöllisesti toimialaraportteja eri aloilta. Ne sisältävät tutkittua tietoa alan kehityksestä, kartoittavat nykytilanteen ja arvioivat tulevaisuudennäkymiä. Ne perustuvat yritysten tilinpäätöstietojen lisäksi haastatteluihin ja kyselyihin.
– Bioenergia-alan ensimmäisen toimialaraportin kokoaminen oli haasteellinen työ, koska alan yrityksiä ei löydy suoraan mistään lähteestä. Myös raportin sisällön suhteen oli pohdittavaa ja luultavasti raportin sisältö tulee jatkossa jonkin verran muuttumaan, arveli raportin koonnut toimialapäällikkö Markku Alm.
VAKAA KASVU
Bioenergia-alalle on viime vuosina ollut ominaista vakaa kasvu. Alan yritykset ovat pääasiassa pienyrityksiä. Ala on voitollinen, mutta yritysten tulokset eivät ole mitenkään erityisen hyviä. Ensimmäisessä raportissa alan yritykset on jaettu hakkeen
- tuotantoyrityksiin,
- energiapuun korjuuyrityksiin,
- lämpöyrityksiin ja muihin alan yrityksiin,
- joihin kuuluvat mm. biokaasua ja biodieseliä tuottavat yritykset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti