perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Lemminkäisen Asuntorakennusyhtiö Palmberg leikkaa

Lemminkäinen kärttää metsäteollisuuden investointiprojekteja ja asuntorakennusyhtiö Palmberg leikkaa loppuvuonna vapaarahoitteisten asuntojen aloituksia vielä rajummin kuin YIT. Silti Lemminkäinen teki heinä-syyskuussa erinomaisen hyvän tuloksen. Liikevoittoa kertyi liki 58 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Palmberg aloitti 1558 asunnon rakentamisen, tänä vuonna aloitukset vähenevät kolmanneksen. Syyskuun 2007 loppuun mennessä Palmberg oli aloittanut 770 asunnon rakentamisen. Palmbergin kannattavuutta on pönkittänyt erityisesti toimitilarakentaminen ja ulkomaalaisten sijoittajien halu ostaa kiinteistöjä Suomesta.

Myymättömiä asuntoja on suhteessa Palmbergin asuntotuotantoa vielä enemmän kuin YIT:llä. Myymättömiä oli syyskyyn 2007 lopussa alle 300. Palmbergin tilauskanta syyskuun alussa oli suurempi kuin koskaan.

Viime vuoden syyskuusta Palmbergin valmiiden myymättömien määrä on yli kolminkertaistunut, mikä kertoo asuntomarkkinoiden nopeasta jähmettymisestä.

Loppuvuonna päättyy Lemconin suurprojekteista Botnian sellutehtaan rakennustyö Uruguayssa. Mutta Lemconia kiinnostavia suuria metsäteollisuuden investointihankkeita on valmisteilla eri puolilla maailmaa.

Lemcon tavoittelee johdettavakseen kansainvälisiä teollisuusinvestointeja Venäjällä. Loppuvuonna käynnistyy teollisuuspuistohanke Kalugan läänin Veronytskissä.


Lähetä kommentti