torstaina, lokakuuta 04, 2012

Teknologiateollisuus hakee uusia markkinoita

IMG_4753

KUVA: Pauli Ojala, Nordautomation Oy, Neste Oyj Porvoon Jalostamo (2012)

Kristiinankaupungissa toimiva Nordautomation Oy tunnetaan sahateollisuuden hovihankkijana. Referenssilistat kertovat suurista toimituksista eri puolille maailmaa: Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Venäjälle, Keski-Eurooppaan ja uusimpana Australia.

Mekaaninen puunjalostusteollisuus parantaa yhtiön ratkaisuilla prosessiensa tehokkuutta ja liiketoimintansa kannattavuutta. Lopullinen tuote voi olla yksittäinen laitteisto tai kokonainen tuotantolinja, mutta yhtä hyvin myös tehokkaasti ja luotettavasti toimiva prosessi.

Nordautomation Oy tuottaa tukinkäsittelyyn teknisiä ratkaisuja, joissa huippuluokan suorituskyky yhdistyy toimintavarmuuteen ja kestävyyteen. Mekaanisessa metsäteollisuudessa on useita vuosia ollut hiljaista, mikä pakottaa uusien markkinoiden etsimiseen.

- Konepajamme on rakentanut vuosikymmenet tukinkäsittelylaitteita. Pystymme paljon muuhunkin. Esimerkiksi Algol Oy:lle olemme valmistaneet ja varustelleet jo yli 1000 erikoissiltanosturia. Kuvassa on viime kesänä Nesteen Porvoon jalostamolle tekemämme nosturi,  kertoo toimitusjohtaja Pauli Ojala.

Sahapuolen tilaukset joudutaan poimimaan palasina maailmalta.

Nordautomation Oy toimittaa Veiston sahalinjaan Australian kaakkoisrannikolle, New South Walesiin, (Bombalaan) Combi-sahansyötön, alasahan laitteet ja sahatavarakuljettimet HewSaw-sahalinjalta dimensioon. Saha jalostaa Radiata-mäntyä. Viimeiset kontit lähtevät satamasta vuoden loppuun mennessä. Rakennustyöt käynnistyvät elokuussa 2011 ja projekti on määrä saada päätökseen joulukuussa 2012.

- Pyrin tuolla nosturijutulla esiintuomaan, että meillä on laatua aikaansaava osaava porukka pajallamme ja ajoittain paljonkin vapaata kapasiteettia nyt kun sahojen investoinnit ovat olleet vuosia jäissä, kertoo toimitusjohtaja Pauli Ojala.

Nosturit on suvereenisti Algollin tuotteita. Nordautomation valmistaa ne täysin varusteltuina ja lastaa ne kuljetuksiin pajaltaan loppuasiakkaille.

- Käytettävissämme on noin 7 000 neliön hallitilat, niissä riittää korkeutta ja nostokapasiteettia jopa 40 tonnia. Pystymme lastaamaan rekat sisällä, ja porukalta löytyy kokemus erikoiskuljetusten lastauksista, asennuksista ja kunnossapidosta. 

Suomessa on monilla aloilla kovin hiljaista lukuun ottamatta kaivosalaa. Keskustelemme myös kaivosteollisteollisuuden investointibuumista. Tuleeko Nordautomation hakeutumaan uusille toimialoille, kun puujalan varaan ei voi jäädä?

- Kaivosteollisuuden kuljettimiin ja teräsrakenteisiin uskon meidän olevan sopiva toimittaja, kunhan vain saadaan sinne pää auki, Ojala vastaa.  

Nordautomation on johtava tukinkäsittelytekniikan tekijä Pohjoismaissa. Liikevaihtomme on noin 10 miljoonaa euroa. Nordautomationin myynti, suunnittelu, projektinjohto ja hallinto sijaitsevat pääkonttorissa Kristiinankaupungissa, tuotantoyksikkö on Alajärvellä.

Nordautomation nettisivuilta löytyy kutsu Hämeenlinnaan ja Moskovaan: Tervetuloa messuille Moskovaan 22–26 lokakuuta! Lesdrevmash 2012, Moscow Russia Expocentre Pavilion 2 Hall 3  Osasto 23C22

Lähetä kommentti