maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Finnforest ja muu mekaaninen metsäteollisuus

Olen miettinyt mekaanisen metsäteollisuuden tulevaisuuden kysymyksiä StoraEnson saneerausten, puutullien, raakapuun hinnan, tuotanto- ja palkkakustannusten valossa. Mihin suuntaa alaa pitäisi kehittää?

Puoli vuotta takaperin sahoilla meni vielä hyvin. Nyt korviini kantautuu huhuja rakentamisen hiipumisesta. Muutokset ovat olleet suhteellisen nopeita. Yksityisellä puolella on jo koettu Käkikosken sahan lopettaminen.

Monet sahat lomauttavat, vähentävät työvoimaa ja sopeuttavat tuotantoa vallitsevaan markkinatilanteeseen. Nykyään sahat reagoivat kysynnän vaihteluihin nopeasti.

Mutta, mitä mekaaninen puunjalostus tekee pidemmällä tähtäyksellä? Miten tuotannon kannattavuutta voitaisiin parantaa? Missä piilee viisasten kivi?

Miten tuotantokeskeisyydestä päästään entistä parempaan vuoropuheluun suunnittelijoiden ja loppukäyttäjien kanssa? Miten saamme ihmiset innostumaan puusta, pinnasta ja puun kauneudesta?

Sadat projektit ovat etsineet vastauksia näihin kysymyksiin. Minä ehdotan vuoropuhelua. Meidän on saatava ihmiset innostumaan puusta ja keskustelemaan siitä. Opiskelijoiden houkutteleminen nykyaikaiseen vuoropuheluun on yksi tie.

Finnforest

Metsäliitto Osuuskunta, Finnforest, Lohja Metsäliiton Puutuoteteollisuus on tehokas ratkaisutoimittaja, joka tarjoaa valituille asiakassegmenteille korkealaatuiseen pohjoismaiseen puuhun perustuvia Finnforest-tuotteita ja palveluja.

Puuraaka-aineemme toimittavat Metsäliitto Osuuskunnan metsänomistajat. Liikevaihtomme on noin 1,3 miljardia euroa ja työllistämme 4 400 henkilöä 20 maassa. Olemme osa maailman 10. suurinta metsäteollisuuskonserni Metsäliittoa.
  • Milloin kuulin nämä argumentit ensimmäisen kerran?
  • 70-luvulla?
  • 80-luvulla?
  • 90-luvulla?
  • 2000-luvulla?

Ei kommentteja: