UPM uskaltaa suuren sellutehtaan Venäjälle. Metsäteollisuus suunnittelee kilpaa jätti-investointeja Venäjälle ja sulkee suomalaisia tehtaita. Nopeimmat vievät parhaat paikat, mutta Venäjän arvaamattomuus epäilyttää.
Kuulin UPM:n investoinnista kello 10 ja 12. Vasta kello 12 olin tilaisuudessa tarkistaa taustoja. Aiheesta enemmän myöhemmin. Tekniikka ja Talous kirjoittaa aiheesta.
19. joulukuuta 2007 kello 12.31
MariKoo, tutustuin tänään bloggaajien pikkujouluun ja löysin tämän postauksen, joka kertoi ProComin blogista. Kävin katsomassa. Pidän persoonallisesta kirjoitustyylistäsi ja pikkujouluporukoista löysin uusia jänniä persoonia.
Kirjoitan itse useita omia blogeja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Olen jakanut blogini “kanaviin”, jotka erikoistuvat eri asioihin. Osaa niistä rasittaa “asiakeskeisyys”, josta yritän päästä kirjoittamalla eroon, mutta arjen keskellä ei ole aina aikaa persoonalliseen ilmaisuun. Ehkä pitäisi kirjoittaa vähemmän ja paremmin.
Jotkut “kanavistani” ovat päiväkirjoja, joihin kerään havaintoja blogiavaruudesta ja kirjoitan, mitä sylki suuhun tuo. Kuulen tätä kirjoittaessani, että “UPM suunnittelee jätti-investointia Venäjälle”. Olen odottanut tätä tietoa ja tulihan se sieltä. “UPM:n investointi on yli miljardi euroa ja on yhtä suuri kuin kiistelty Metsä-Botnian invenstointi Uruguayssa.”
Houkuttelen asiakkaitamme avoimempaan viestintään, Wikien ja blogien käyttöön. Suomalainen peruyrityskenttä on kuitenkin konservatiivista ja blogit edustavat vielä valtaviralle vaikeakulkuista ja -selkoista miinakenttää, josta on parasta pitää näppinsä ja näppäimistönstä erossa. On aloja, joilla FAX on vielä rautaa.
Aistin kuitenkin muutosta ilmassa. Uudet tuulet tulevat yrityksiin nuorten osaajien kautta. Isällinen / Äidillinen ohjeistaminen ja paapominen vie tietenkin useilta yritysblogeilta terää ja luettavuutta ja kiinnostavuutta. Jospa yrityksillämme olisi malttia ja kanttia lisätä avoimuuttaan ja vuoropuhelua asiakkaittensa ja ympäristönsä kanssa.
OHJEEKSI riittänee hyvä ja arvostava asenne. Vaikeitakin asioita on voitava käsitellä. Kauhuesimerkkinä mieleeni tulee Nokian vesilaitoksen “vaikenemisen ja väärien tietojen strategia”, jolla vaarannettiin tuhansien nokialaisten terveys. Tutkimme tätä tapausta mikrobiologian, limnologian ja virustutkimuksen näkökulmasta (osaajien verkosto) ja teemme aiheesta BASECAMP seurantaa. Oletamme, että kriisi jatkuu pinnan alla ja pimennossa vähintään vuoden. Aihe poistuu ajoittain julkisuudesta, mutta ongelmat eivät suinkaan ole ohi. Tässä olisi rankan ja palvelevan bloggaamisen paikka. Kerron tästä tarkemmin myöhemmin, kun saamme tietoja Suuronnettomuuslautakunnan työskentelystä. Rakennamme kerääntyvien tietojen pohjalta kriisitiedottamisen mallia, johon liittyy mikrobiologinen “sääkartta” ja “virusvaroitusjärjestelmä”.
Tällaisia mietteitä tällä kertaa. Kymijoki Virtaa blogi on valjastettu Nokian veden seuraamiseen. Oletettavasti seurattavaa riittää vähintään vuoden. http://kymijoki.livejournal.com/
Toivotaan parasta. Pelätään pahinta.