tiistaina, marraskuuta 22, 2016

Itä-Suomen bioenergiapäivä Kajaanissa 21.11.2016


Kansalliset ilmasto- ja energiapolitiikan sekä kiertotalouden linjaukset Itä-Suomessa esiteltiin maanantaina 21.11.2016 klo 12 - 16 Kaukametsän Kouta-salissa, osoitteessa Koskikatu 2, Kajaani.

Biotalouden eri muodot olivat vahvasti esillä agendalla. En havainnut suuria muutoksia keväällä järjestettyyn tilaisuuteen. St1 Biofuels Oy:n hanke on edennyt ja tutoanto käynnistynee aikataulun mukaisesti 2017 alussa.

Kaicell Fibres Oy:n biotuotetehtaan paikaksi oli valikoitunut Paltamo. Muut yksityiskohdat ovat rahoitusta vailla valmiita. Vastaavia hankkeita on vireillä Suomessa Kemissä, Kemijärvellä, Kuopiossa ja Haapavesi.

St1:n 50 miljoonan litran etanolitehtaan paikoista kilpailevat Kajaani, Pietarsaari ja "Norja". Kokonaistaloudellisen selvityksen tekemiseen on varattu vuosi. Vuoden kuluttua tiedämme, onko Kajaani yksi paikkakunnista.

Bioenergia-seminaariin osallistuvan yleisön keski-ikä tuntui varsin korkealta. Ikärakenne oli silmämääräisesti sama kuin Kainuun metsästysseurojen kuukausikokouksissa.


Ei kommentteja: